CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT UPLATNICE ZA VOZACKU DOZVOLU

Considerations To Know About uplatnice za vozacku dozvolu

Considerations To Know About uplatnice za vozacku dozvolu

Blog Article

Napominjemo da „Uputstvo o kontroli postojanja i valjanosti međunarodne karte o osiguranju motornih vozila“, Biroa zelene karte u BiH, u režimu Multilateralnog sporazuma (MGA) podrazumijeva ukidanje kontrole zelenih karti tijekom ulaska u BiH za vozila s registarskim tablicama iz država članica Sustava zelene karte.

Stranac koji u BiH ne ulazi sa putnom ispravom koju je izdala država čiji su državljani oslobođeni od obaveze pribavljanja vize, može ući u BiH ako ima važeću vizu za ulazak, boravak ili prelazak preko teritorije BiH ili ako ima dozvolu boravka propisanu zakonom.

Oružje i municija ne mogu se prenositi preko graničnih prelaza za pogranični saobraćaj osim ako međunarodnim sporazumom nije drukčije određeno.

- prijevod inozemne vozačke dozvole, ako se iz inozemne vozačke dozvole ne može zaključiti za koje kategorije se može zamijeniti i vrijedi li, odnosno je li joj protekao rok važenja više od šest mjeseci,

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili predloge vezano za obrasce ili imate sugestije koje biste dodatne obrasce želeli da vidite na našem veb sajtu, pišete nam na adresu [email protected] Nazad na rubriku Saobraćaj i putevi

Malta priznaje vozačke dozvole iz Srbije i nije potrebna još i međunarodna vozačka dozvola. Dozvola iz Srbije može da se koristiti godinu dana, posle tog roka mora se zameniti za maltešku.

Da li državljani Crne Gore i R. Srbije mogu prelaziti državnu granicu sa Bosnom i Hercegovinom koristeći se ličnom kartom? Sporazumom između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Savjeta ministara Srbije i Crne Gore o uslovima putovanja državljana dvije države propisano je da državljani država strana ugovornica mogu ulaziti na teritoriju države druge strane ugovornice sa ličnom kartom ili putnom ispravom, bez vize, na svim graničnim prijelazima otvorenim za međunarodni saobraćaj i u njoj boraviti do ninety dana od dana ulaska.

Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano da motornim vozilom u saobraćaju na putu može upravljati samo lice koje ima važeću vozačku dozvolu, stranu vozačku dozvolu ili međunarodnu vozačku dozvolu, odgovarajuće kategorije.

Općenito, da biste podnijeli zahtjev za dozvolu za kategoriju A trebali biste imati najmanje dvije godine vozačkog iskustva na motociklu kategorije A2. Druga je mogućnost da željenu kategoriju ishodite kad navršite donju dobnu granicu, koja je obično 24 godine.

Na osnovu potpisanih bilateralnih sporazuma Srbije i nekih država EU, vozačka dozvola se bez ponovnog polaganja ispitamože zameniti u Austriji, Danskoj, Italiji, Nemačkoj, Belgiji, Španiji… uz plaćanje propisanih administrativnih taksi u toj državi, ali sve pod uslovom da legalnu dozvolu za boravak.

Ispit za vozačku dozvolu. Ispitivanje vozačke dozvole je za većinu ljudi uvijek vrlo težak zadatak. To je zbog intenzivne prirode teoretskog i praktičnog vozačkog ispita.

Kako bismo završili ovo u stilu, rešili smo da vam otkrijemo nekoliko zanimljivosti u vezi s istorijom vozačke dozvole...

Međutim, kada od nas kupite lažni vozač, mi se brinemo da ima sve potrebne značajke. Dakle, imaju sve potrebne holograme, ali ne u read more određenom uzorku. Ovdje proizvedena lažna vozačka dozvola također posjeduje mikročipove s kojih se može skenirati. Tiskano na kartonu iste kvalitete, ali još nije registrirano.

Državljani Srbije sa vozačkom dozvolom iz svoje zemlje mogu u Australiji da podnesu zahtev za australijsku vozačku dozvolu bez polaganja praktičnog i teorijskog testa za kategorije putničkog vozila i motocikla.

Report this page